Blogger Templates

I made this widget at MyFlashFetish.com.

...GeMuk SudAh...



Arini "outing" bndar Kota Bharu...besela beli brg2 dapur...pastu masuk Pasaraya "the store", tgk2 ade penimbang...ape lg sajela nk timbang berat badan..dh lme xtimbang...akupn masukla duit syiling 20 sen n then timbang...tgk2 berat aku kecewa sgt2...xturunpn malah naik...xsangka angkapn dh berubah...(rahsia ok).......pelik tul...pdhal berape ari dh aku pose n diet...sedih tul..uhukuhuk...:'(

Adakah penimbang tu yg rosak @ mmg btul aku makin gemuk???? aishhh xleh jadi ni...xpe2 aku akn usaha gigih lg nk kurus....Say "NO" to Fat,ok???!!!! maintain2 sudah...hikhikhik


Bingkisan Hati~~> Hiasilah kehidupan ini dengan gurau senda kerana ia melambangkan kehidupan yang harmoni.


Coretan Miss Ayu~~> Panas sungguh arini...dh beli tiket balik "Kemaman" mnggu depan...tapi tiket "Kuantan" sebab dh sold out tiket "Kemaman"...huhu..xpe asalkan dpt balik sudah!!! can't wait....miss my Mr.A so much & my family too....saranghae....:))

Kalau Like Silalah Klik...:)

...I'm In Love...---> CN BLUE...( ^,^ )

video


Aku telah jatuh cinta ngn satu band di Korea......CN BLUE....huhuhu....Ari2 aku duk dengar lagu band ni...kes ade sorang mamatni "vokalis" band nila...YongHwa...fuhh hensem giler....aishh tergoda i...:p tapi lagu2 die mmg bestla...adoii gile korea semakin menular ni...kihkihkih...


Coretan Miss Ayu~~~> Minggu ni minggu Ujian Bulanan di sekolahku...so, relaksla sket..hehehe
Xbalik kg mnggu ni..InsyaAllah minggu depan...cuti 3 ari...YaHoooooooooooooOOOO!!!!!!!!!

Kalau Like Silalah Klik...:)

...H.O.M.E.T.O.W.N...i'm coming!!!!!!!


Assalamualaikum semua....

Esok 14hb April, aku akan pulang ke kampung halamanku "Kg Batu 4 Binjai"...hehehe....Maklumlah Kelantan ni jiran sebelah ngn Terengganu...bolehla aku balik 2 minggu sekali..:)
Lps je 130ptg, lps waktu sekolah, aku akan cabut ataupun blah utk balik kg bersama ngn Zuraidah, kwn sekolah menengahku dlu...xsangka ade jgk kwn aku yg duk kt Kelateni...bleh buat teman balik....hikhik
Setiap hari Khamis, cikgu2 disitu mesti akan mngusik aku tnye balik "Kemamang" dok minggu ni??? jelas benor bunyi "ng" kt belakangtu...hahaha..akupun kdg2 duk terikut2 "kecek" Klate...yelaaa klu x, aku akan miscommunication ngn murid2ku...kdg2 dieorang xfhm pe yg aku cakap gne loghat "Terengganu"...Contohnye perkataan "hantar"..aku sebut anto...org kt cni sebut anta...xpasal2 aku kena gelak free...tp, pndai2lah cover line ye dok???hehehe....tp, aishh sabarjela...selama 1 bulan lebih aku mengajar kt SK Langgar ni, mcm2 pngalaman dhku dpt...tp next time la aku story k...hehehe...


Bingkisan Hti~~~>Hiasilah kehidupan ini dengan gurau senda kerana ia melambangkan kehidupan yang harmoni.


Coretan Miss Ayu~~~> Adoiii kemalasan melanda untuk membuat "assignment"..huhuhu..hatiku ketika ini sudah berada di kg halamanku...hikhikhik....:)))))

Kalau Like Silalah Klik...:)

...KiSaH BuDak KeLaS 1 BeStARi...


Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia kawan-kawan....!!!

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi atas segala nikmat kesihatan dan segala kurnian-NYA...
Arini aku nk berkongsi kisah seorang muridku tahun 1 Bestari...Setiap kali mase Bahasa Arab dan sewaktu aku menyuruh anak-anak muridku membuat latihan dalam "kurrasatulamal" (buku aktiviti), ade seorang murid lelaki ni tiba-tiba menangis...Aku terkejutla yelaa manela tau sakitke apeke...ade kawan usik ke apeke......risau kite dibuatnyer...ish ish....setelah aku menyoal siasat muridku ini...nak tahu sebabpe die menangis??????
haa....sebabnye ialah dieni tidak pandai @ tidak tahu nk jawab latihan dalam "kurrasatulamal" tu...Murid-murid yang lainpun dah faham ngn perangai die...Time pujuk memujukni aku lemahni..tp aku try my best as a good teacher....huhuhu....akhirnye berjaya jugak ku memujuknya....nak kejar 1 kelas mak aaiiii mmg xsempat...mcm2 ragam dieorang ni...aduuhhh pening2....terguling tergolek, naik ats meja, kacau kwn2 yg buat keje, n mcm2la...besela bdk2...mmg kena ajar satu2...:) tp i still have fun with them....love my career now...(*,*)




Bingkisan Hati~~~>Biar sedikit cakap banyak amalan.. biar sedikit berbincang tetapi membuahkan sepakatan.. biar sedikit ilmu asalkan menjadi panduan.


Coretan Miss Ayu~~~> Arini kelas full...balik lak kul315 ade tasmik....Have a nice day everyone...senyum sokmo....:)


Kalau Like Silalah Klik...:)

...Malang Tidak Berbau...



Nasib tidak selalunye memihak pada kita...ape yg tlh berlaku jadikan ia sebagai pengajaran & peringatan...Aku akan pastikan ianya tidak berulang lagi...gara2 kecuaianku sendiri, kakiku menjadi mangsa dan tlh membawa kecederaan yang agak teruk...huhu...Berlaku pada jam 530 pg, 6hb April 2011 dn terpakse MC 1 ari...gara2 terlanggar gelas smpai pecah n kaca gelas itu menusuk kakiku...aduuhhhh....sakitnye Tuhan saja yg tahu...darah membuak2 keluar smpaikan terpakse dimop ngn lantai..housemateku "Bella" pening melihat darahku di atas lantai...sori ye dik..huhuhu..Kak Lin n Asmak pn menolongku dan menyuruhku pergi ke hospital...

Dengan bantuan tuan umahku, aku dibawa ke hospital, wad kecemasan...Aku telah mendapat rawatan yang sewajarnnye..Aku duduk di ats "wheel chair'' buat pertama kalinye sbg pesakit...nk tergelakpn ade...tp keadaan memaksakn...:)) Setelah itu, 2 orang nurse pelatih di situ membersih luke kakiku dan bertanye "kak, kenape kaki tu?" Aku dengan tersenyum manis memberitahu bahawa terkena kaca...huhu..malu sbnrnye..yelah kecuaianku sendiri...tp redha dgn ape yg berlaku..Setelah itu, 2 orang nurse itu menjalankan tugas mereka mencuci lukeku dgn berhati2 n mmberiku suntikan...sempat lagi aku bertanya pada slh seorang nurse di situ.."Kalau xcucuk xlehke??" Dia ckp "aish mane leh,kena cucuk gak"...senyumjela...Ya Allah smpai mengalir air mataku ketika menerima suntikan...setelah sekian lame tidak dicucuk...uwaaa.....

Itulah penangan yg harus kuterima...Hanya Tuhan Yang Mengetahui perasaanku ketika itu...
Part yg xbestnye pd hari tu ketika doktor memeriksa kakiku dn aku ingin memohon cuti sakit (MC),bagaikan terkena tamparan tatkala doktor itu memarahiku dengan berkata "Saya belum lagi check kaki awak, mntak MC dh..."huhuhu..Aku tersenyum lagi tp dlm hatiku bagaikan tsunami membawa ombak besar...sabarjelah....



Bingkisan Hati~~>Banyak orang kenal diri orang tapi tidak kenal diri sendiri, sebab itu orang sibuk memikirkan kecacatan orang lain daripada kecacatan diri sendiri.

Coretan Cik Ayu~~>Hari Khamis pn dpt cuti rehat drp PK 1....hihi...Pesan Cik Ayu untuk semua sentiasallah berwaspada kerana kita tidak tahu ape yang bakal menimpa diri kita....:)

Kalau Like Silalah Klik...:)